Het Binnen Huys

Home

Vloeren

Wanden & Ramen

Klimaat

Projecten

Advies

Diversen

Contact

 

 

  Klimaatoplossingen van "Het Binnen Huys"

Klimaatoplossingen bij een woning- en projectinrichter? Binnenklimaat is een zeer groot deel van uw beleving binnenshuis. De juiste temperatuur, de juiste luchtvochtigheid, vieze geurtjes en zelf bacillen en ziektekiemen is zonder tussenkomst van een airconditioning installatie haast niet uit te bannen uit uw binnenklimaat. Door een samenwerkingsverband met License to Cool Airconditioning kunnen wij u van kleine slaapkamer tot aan groot kantoorpand, van wijnkelder tot computerserverruimte of van winkel tot hotel adviseren op het gebied van comfort- en professionele koeling.

Hoogwand modellen
Hoogwand modellen worden wereldwijd het meest toegepast. Vroeger waren het lelijke bakken aan de wand met allemaal draden eraan. Tegenwoordig zijn het moderne systemen, die onopvallend of juist opvallend in design uitvoering kunnen worden geplaatst. Superstil en voorzien van diverse filtertechnieken. Daaronder bij het kopje Deluxe hoogwandmodellen meer.

Laagwand modellen
Comfortabele systemen die net als CV-convectoren laag aan de grond worden gemonteerd. Minder opvallend in een interieur en door de lage plaatsing heerlijk in de verwarmingsstand. Verwarmen? Ja, bijna 90% van alle airco systemen is tegenwoordig uitgerust met een warmtepomp. Zie de afbeelding hier rechtsboven.

Multisplit modellen
Multi is veel, maar wat wil dat dan zeggen bij een airco? Bij een singlesplit systeem is er altijd 1 binnenunit die via een leidingsysteem verbonden is met 1 buitenunit. Bij een multisplit kunnen maximaal 5 dezelfde of verschillende binnenunits worden gekoppeld aan 1 buitenunit. Twee slaapkamers op 1 buitenunit, 1 hobbykamer + 1 slaapkamer + woonkamer + kantoor in een multisplit uitvoering, alles kan. Is een multisplit beter of goedkoper? Niet beter en niet altijd goedkoper, maar 1 buitenunit is soms beter als 5 buitenunits in het zicht.

Deluxe hoogwand modellen
Nog steeds een hoogwand model, maar dan in een luxe uitvoering. Uitgebreide filters in de unit kunnen zover gaan als: Plasma van Mitsubishi Electric, General en Fuji Electric voor actieve luchtreiniging en anti-geur filter. Nocria van General voor fotokatalytische en ultraviolette behandeling van schimmels, bacteriën en zelfs sigarettenrook; daarnaast automatische filterreiniging. Ururu Sarara van Daikin voor koelen, verwarmen, bevochtigen, ontvochtigen en ventileren in 1 unit; daarnaast een Flash-streamer voor super zuivere lucht.

Cassette modellen
Cassette units worden verwerkt in systeemplafonds en is daarmee meer een strakke zakelijke oplossing waarbij niets aan de wand hangt. Verkrijgbaar in units die 1, 2 of 4 kanten opblazen. Zeer comfortabel.

Satelliet modellen
Satelliet systemen ook wel inbouw systeem genaamd wordt geheel uit het zicht boven een systeemplafond verwerkt en middels (flexibele) slangen worden koude of warme lucht naar inblaasroosters in de verschillende ruimte geblazen. Zeer geschikt voor grote ruimtes en ook veel toegepast in hotelkamers.

Plafondonderbouw modellen
Misschien niet de meest elegante oplossing, want de plafondonderbouw unit is best een grote units die in het zicht hangt. Het voordeel is dat de in tegenstelling tot bijvoorbeeld een hoogwand unit, de plafondonderbouw iets verder kan blazen en daarom voor langere ruimtes geschikt is.

VRF/VRV/City Multi modellen
Al onze leveranciers hebben een systeem dat werkt met een systeem waarbij met 1 leidingsysteem van maximaal 1000 meter tot wel 64 binnenunits kunnen worden aangesloten. Uitermate geschikt voor grote kantoren of een locatie met meerdere verschillende ruimtes. De hoeveelheid koudemiddel (Freon) wordt aangepast aan de behoefte van de verschillende ruimtes (VRF = Variable Refriderant Flow). Dit systeem hebben wij bijvoorbeeld toegepast bij Fabert de Wit Damesmode in Hellevoetsluis. Klinkt ingewikkeld en dat is het ook, maar een schitterend systeem dat ook nog eens gecombineerd kan worden met ventilatie.

Onderhoud
Airco’s zuigen ruimtelucht aan die stofdeeltjes bevat en die worden er grotendeels uitgefilterd. Als de filters van de binnenunit niet regelmatig worden gereinigd, dan slaat het stof door op het aluminium koelblok dat zorgt voor de koeling van de ruimtelucht. Omdat het aluminium vochtig is plakt het stof vast en neemt op den duur de koelcapaciteit drastisch af of het systeem loopt zelfs vast. De buitenunit wordt natuurlijk helemaal blootgesteld aan de elementen. Minimaal 1 maal per jaar specialistisch onderhoud door License to Cool Airconditioning is aan te raden en zelfs bij een multisysteem of een groot systeem met een koudemiddel inhoud van > 3 KG is dit wettelijk verplicht.

Een echt A-merk versus B-merk of onduidelijk A-merk?
License to Cool Airconditioning is dealer van Daikin, Mitsubishi Electric, Fuji Electric en General. Stuk voor stuk Japanse topmerken, duidelijke A-merken. Maar wat wil dat nu eigenlijk zeggen A-merk? Energie A-label? Ja dat ook, maar het is in de meeste gevallen niet onmogelijk om een A-label te halen met een airconditioner. Het is een misvatting dat airco’s energieverslinders zijn. Zelfs B-merken halen de energiezuinige norm in sommige gevallen wel. Maar een echt A-merk gaat nog een stukje verder. A- merken blinken uit in innovatie, comfort, zijn superstil en gaan aantoonbaar langer mee. Een onderdeel vervangen na 2 jaar bij een B-merk dat ooit eens in een containerpartijtje in de Rotterdamse haven is aangekomen? Lukt misschien nog net. Bij een A-merk had het defect waarschijnlijk niet opgetreden, maar na 5 jaar is dat B-merk onderdeel echt niet meer te vinden. Installaties van onze merken gaan wel 10 tot 15 jaar mee als ze keurig onderhouden zijn. Onderdelen liggen na 10 jaar misschien ook niet meer op de plank bij onze leveranciers, en de reparatiekosten wegen dan misschien te zwaar. Maar …. U heeft wel 5 jaar langer met de installatie gedaan. Weg voordeel van een paar honderd euro bij aanschaf van een minder merk. Onduidelijke merken, die zeggen dat ze A-merk zijn? Ja die zijn er ook. Hoe kunt je dat als leek herkennen.

Alle echte A-merken laten hun producten keuren bij EUROVENT (www.eurovent-certification.com) en daarmee zijn alle waarden op het gebied van stroomgebruik, geluidsproductie en comfort gecertificeerd conform Europese en internationale richtlijnen. Als er bij een airconditioner voor een slaapkamer staat dat het binnengeluid minder als 40 dB(A) is, dan lijkt dat heel erg stil toch? Maar minder als 40 dB(A) wil direct al zeggen dat de fabrikant geen EUROVENT certificatie heeft, want dan is exact getest wat de geluidsdruk is. Bij onze merken gaan we nu onder de 20 dB(A), dat is nog veel stiller. Let u op het EUROVENT logo en op duidelijke omschrijvingen? Kijkt u ook eens op de internetsite van License to Cool Airconditioning of belt u met 0181-338083?

 

  Laatste nieuws

Mei 2014: WIJ ZIJN VERHUISD. Per half mei zijn wij verhuisd naar een prachtige locatie aan de Marconiweg nummer 67 (boven BHBS/NVD Beveiligingen).

  Nieuw kantoor License to Cool

Ook License to Cool Airconditiong heeft het nieuwe pand betrokken in Hellevoetsluis aan de Marconiweg 67.

  Airconditioning merken

De merken van License to Cool:

 

 

 

 

©2009 LTC MEDIA MANAGEMENT

BIJGEWERKT PER 19 MEI 2014

HomeHistorieFoto'sProgrammaNieuwsLinksInteresseContact