Instagram feed

+ 01145928421

Ophangsystemen

HomeGordijnenOphangsystemen

Ophangsystemen

Er zijn diverse mogelijkheden om uw gordijnen op te hangen.

De meeste verkochte mogelijkheid is aan een rails. Wij gebruiken hiervoor de KS-rails.

Als u kiest voor de gordijnen op een normale rails, dan heeft u de mogelijkheid om een keuze te maken uit diverse plooien. U kunt kiezen uit een enkele plooi, dubbele plooi (ook wel vlinderplooi genoemd), drie dubbele plooi, vlinderplooi en een platte plooi.

Enkele plooi:

Het grote voordeel van gordijnen met een enkele plooi is dat de breedte van de gordijnen in open stand minder breed is dan bijvoorbeeld bij de dubbele plooi. Omdat de plooien iets minder diep zijn wordt er minder stof gebruikt waardoor het pakket minder dik is. Ander bijkomend voordeel is dat er bij de enkele plooi relatief minder stof wordt gebruikt waardoor de prijs ook wat lager zal zijn. De gordijnen met enkele plooi zijn geschikt voor ramen tot 180 cm hoog. Wanneer de gordijnen hoger zijn dan zullen de plooien onderaan het gordijn minder zichtbaar worden omdat de stof wat vlakker gaat hangen. Vaak

Dubbele plooi:

De gordijnen met dubbele plooi worden in de volksmond ook wel vlinderplooien genoemd, vanwege de uitstraling van de plooien. De dubbele plooi wordt over het algemeen het meeste toegepast. Omdat er in de dubbele plooi meer stof wordt verwerkt en de plooien wat dieper zijn valt de stof mooier dan bij de gordijnen met enkele plooi. Omdat er meer stof wordt verwerkt krijgen de gordijnen een mooie volle uitstraling. Het gevolg is dan wel dat het gordijn in open stand ook wat breder is, houdt hier wel rekening mee of u voldoende ruimte heeft aan de zijkanten. Zeker wanneer de gordijnen worden gevoerd met een normale of verduisterende voering is het aan te raden om te kiezen voor een dubbele plooi. De gordijnen met dubbele plooi kunnen zowel aan een rail worden opgehangen als ook aan een gordijnroede met ringen.

Drie  dubbele plooi:

De gordijnen met drie dubbele plooi hebben een nog luxere uitstraling dan de dubbele plooi omdat er nog meer stof wordt gebruikt.

Platte plooi:

De plooien zijn plat en liggen tegen elkaar aan waardoor het gordijn niet open geschoven kan worden. De plooi valt heel royaal.

Wil je een aparte toepassen voor je gordijnen dan kun je ook denken aan een rails tbv een wave gordijn. Bij de wave gordijnen worden de gordijnen zo gemaakt dat er golven in de gordijnen komen. Eigenlijk zoals de gordijnen met ingeslagen ringen aan een gordijnroede hangen. Er wordt aan de bovenzijde van het gordijn waveband vastgezet en hierin worden haakjes ingestoken waarmee de diepte van de golven wordt bepaald. In de gordijnrail of railroede komen glijders in de rail die aan elkaar zitten met een koordje. Deze glijders op koord trekken alle glijders tegelijk met elkaar mee zodat de golven in het gordijn altijd gelijk hangen. Indien u een bestaande gordijnrail heeft kunt u deze glijders op koord ook los bestellen. de glijders staan altijd op een afstand van 6 cm waardoor de diepte van de golven ook 6 cm wordt. Indien u diepere golven wenst is deze optie op aanvraag. De prijs zal ook hoger liggen omdat er dan meer stof wordt gebruikt.

Verder kun je de gordijnen ook op een roede hangen. Dit geeft ook weer een geheel andere uitstraling. Bij deze afwerking komen de gordijnen aan een gordijnroede te hangen waar al ringen aanhangen. De gordijnen kunnen worden afgewerkt met een enkele of dubbele plooi, net naar uw smaak. Vervolgens worden de gordijnen aan de ringen gehangen die aan de roede vast hangen. Hierdoor komt de stof onder de gordijnroede te hangen. Dit is eigenlijk een hele chique en klassieke uitvoering. De gordijnroede kan geleverd worden in een kleur die past bij de gordijnen en uw interieur. Wij adviseren om altijd ringen te gebruiken met een kunststof inleg waardoor de ringen soepel en geruisloos over de roede schuiven. U kunt door de microflex haken te verstellen zelf bepalen hoe hoog het gordijn aan de ringen komt te hangen.

U kunt alle soorten en maten inzien in onze boeken en stalen op ons kantoor.

De mate van lichtdoorlatendheid is in de boeken aangeduid met de volgende tekens:

Licht doorlatendheid/transparant:  zonnetje
Semi licht doorlatend: half zonnetje
Verduisterend: zwart zonnetje

Category:

Date: